TFP-therapeut

Opleiding tot TFP-therapeut

Ingangseisen
De opleiding staat open voor klinische psychologen, psychotherapeuten en psychiater en zij die hiertoe in opleiding zijn. Daarnaast is het wenselijk dat u een inleidende cursus psychoanalytische psychotherapie heeft gevolgd. Indien u niet in staat bent zo’n inleidende cursus te volgen, raden we u aan om een van de inleidende boeken (hyperlink) te bestuderen.

Theoretische cursus
30 uur theoretische cursus (zie onder tabblad ‘cursussen’). 15 uur TFP-onderwijs binnen de NVPP/NVPA-opleiding voldoet eveneens.

Supervisie en technisch seminar

Supervisie
Minstens 30 individuele supervisies van 45 minuten of 30 groepssupervisies van 2 uur met een minimale frequentie van eens per 2 weken. In deze supervisie zijn minstens 250 TFP-behandelsessies gesuperviseerd.


Technisch seminar
30 bijeenkomsten van 1 uur. Indien er geen technisch seminar beschikbaar is, kunnen 30 uren aanvullende groepssupervisie als vervanging gelden. 15 uur TFP-technisch seminar binnen de NVPP/NVPA-opleiding voldoet eveneens.

NB In de supervisie en het technisch seminar samen zijn minstens twee volledig behandelingen middels twee sessies per week van een cliënt met een borderline-persoonlijkheidsstoornis besproken.

Leertherapie
Eisen leertherapie: minimaal 50 individuele sessies met een frequentie van minimaal één keer per week bij een psychoanalytisch psychotherapeut en/of psychoanalyticus/ psychoanalytica die lid is van de NVPP of NPaV en/ of bij een NVPP registerlid TFP therapeut.