Lid worden?

A: Opleidingseisen ten behoeve van het lidmaatschap van TFP Nederland

Discipline

TFP therapeut

Klinisch psychologen, psychotherapeuten, psychiaters of in opleiding daartoe

Via onderstaande vereisten en onder deelname intervisiegroep TFP in aanwezigheid van tenminste twee geregistreerde TFP-therapeuten

Toegang TFP opleiding:

Inleiding psychoanalytische theorie. Richtlijn 30 uur cursus

Opleiding: Theorie

theoretische cursus olv gecertificeerde TFP-opleiders: 30 uur; succesvol afgesloten met eindtoets

Opleiding: Seminar

technisch seminar olv gecertificeerde TFP-opleiders: 30 bijeenkomsten van één uur. Technische seminar (30) wordt gelijkgesteld aan 30 bijeenkomsten TFP groepssupervisie olv gecertificeerde opleiders. 

Opleiding: Supervisie (individueel/groep)

30 bijeenkomsten van 2 uur (groep) of 1 uur (individueel) met een frequentie van 1x14 per behandeling

Opleiding: leertherapie

psychodynamische leertherapie van minimaal 50 sessies

Opleiding: Aantal afgeronde behandelingen

2 TFP behandelingen bij patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis, met een frequentie van 2x7 (250 uren gesuperviseerde behandeling)

Continuering erkenning

Aantoonbaar TFP uitvoeren, waarbij deelname aan een intervisiegroep met tenminste één andere, geregistreerde TFP-therapeut.

Deelname aan (minimaal 75% van) de landelijke TFP (na-) scholing

B: Opleidingseisen ten behoeve van het lidmaatschap TFP Nederland voor therapeuten met (of in) NVPP/NVPA opleiding

  • met succes (getoetst) volgen van een theoretische cursus van 15 uur contactonderwijs olv een gecertificeerde TFP-opleider
  • technisch seminar van 15 bijeenkomsten van één uur olv gecertificeerde TFP-opleider
  • uitvoeren van minimaal twee TFP behandelingen bij patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis met een frequentie van 2x7 (250 uren gesuperviseerde behandeling)
  • supervisie: 30 bijeenkomsten van 2 uur (groep) of 1 uur (individueel) met een frequentie van 1x14 per behandeling

C: Lidmaatschappen TFP Nederland

Aspirant lid

Is in opleiding tot TFP therapeut, of heeft een 5 daagse erkende basiscursus TFP gevolgd bij de RINO of elders (30 uur theorie en casuistiek)

Gewoon lid:

TFP therapeut

Klinisch psychologen, psychotherapeuten en psychiaters, die voldoen aan alle opleidingseisen en TFP zelf blijven uitvoeren.

Gecertificeerde TFP-opleiderszijn ervaren TFP-therapeuten en het certificatie programma van het Personality Disorder Institute / the International Society for TFP met succes hebben doorlopen; zij voeren TFP aantoonbaar uit als therapeut en/of supervisor.

Supervisoren zijn ervaren TFP-therapeuten die  ofwel voornoemd certificatieprogramma hebben doorlopen ofwel (a) 10 jaar ervaring hebben met TFP en (b) geregistreerd supervisor zijn bij de NVPP; zij voeren TFP aantoonbaar uit als therapeut en/of supervisor.

Je kunt je opgeven als teacher / supervisor  als je voldoet aan de ISTFP vereisten (zie Downloads).

D. Diversen.

Cursussen en technische seminars

De theoretische cursussen en technische seminars worden bij voldoende belangstelling georganiseerd op verschillende plaatsen in Nederland (Amsterdam, Maastricht e.a.). (zie tabblad Cursussen en trainingen

Supervisie/intervisie

Voor info over locatie, tijd en kosten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij en nascholing TFP

Jaarlijks is er een studiedag TFP die verplicht is voor alle TFP register therapeuten, supervisoren en docenten. Actieve deelname in de vorm van een voordracht, lezing of casuïstiekbespreking wordt aangemoedigd. Voor info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

download: Aanmeldingsformulier TFP Ned 2020.pdf
download: Aanvraag formulier nvpp register TFP versie 2015.pdf